Industrial-style – näin se tehdään osa 1

Kävin tänään kameran kanssa eräässä lavastamossa. Sain aika hienoja ideoita ja yksityikohtia industrial-tyyliseen sisustukseen.

Tässä ensimmäisessä osassa muutama esimerkki pintamateriaaleista ja tärkeimmistä kiinteistä elementeistä luotaessa industrial-tyyliä.

metallin ja puun yhdistelmä

Industrial-tyylin materiaalit ovat betoni, puu ja metallit sekä vanhoissa tehdasrakennuksissa punainen karkea tiili. Kalusteet liikkuvat pyörillä, jotta tila on helposti muunneltavissa. Tehdasmaisissa ritiläportaissa on pyörät alla ja puulattiassa on työn jälkiä maalikerroksina.

metalliportaat

Portaat ovat tärkeä osa sisustusta ja ne kannattaa laittaa tehosteeksi, vaikkei toista kerrosta olisikaan. Portaiden ritilöiden läpi valo siivilöityy jännittävästi ja luo tilaan mielenkiintoisen valo-varjoleikin.

pöytä

Työpöydässä on vanerikansi, metallijat ja pyörät. Pintamateriaaleina ei kannata käyttää mitään, mikä ei kestä kulutusta ja mitä pitää varoa jatkuvasti.

viemäri

Jyhkeä viemäriritilä on hieno yksityiskohta lattiassa.

metalliluukut betonilattiassa

Betonilattian yksityiskohtana metalliluukku.

putket esiin

Seinät maalataan kerroksittaian. Ei haittaa, jos työtä ei jaksa suorittaa loppuun, sillä mikään ei saa näyttää liian sievältä ja viimeistellyltä. Putket jätetään näkyviin.

piirrä seiniin

Kokeile erilaisia teloja, niin saat taidetta seinille.

kerroksellisuudesta syntyy taidetta

Maalien kerroksellisuus lattiassa ja huonekaluissa saa aikaan Jackson Pollock-vaikutelman.(http://fi.wikipedia.org/wiki/Jackson_Pollockhttp://fi.wikipedia.org/wiki/Jackson_Pollock) Taiteellinen rentous korostuu, kun jättää maalipurkin kannen tehosteeksi, vaikkapa tarjottimen virkaa täyttämään.

turvallisuus

On tärkeää, että putket ja rakenteet näkyvät. Yhtä tärkeää on viestittää, että turvallisuudesta tilassa on huolehdittu. Se voidaan tehdä vaikka ripustamalla paloletku näyttävästi esille.

merkitse kotisi vaaralliset tai räjähdysherkät alueet

On myös hyvä tiedottaa erilaisin kyltein, jos jossakin on tulenarka alue tai räjähdysvaara. Näin vieraat voivat viihtyä turvallisin mielin kodissasi.

Seuraavassa osassa industrial-tyylin yksityiskohdista.

Jos viihdyiy, Käy tykkäämässä https://www.facebook.com/Sisustusopas

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s