Seaplane harbour – vaikuttava museo

Seaplane Harbour valmistui 2012 Tallinnan satamaan. Museo on todella vaikuttava. Se sijaitsee vanhassa vesitasojen hangaarirakennuksessa, joka rakennettiin vuosina 1916-1917. Paikka oli osa Pietaria suojellutta Tallinnan-Porkkalan merilinnoitusketjua.

Museo on kahdessa kerroksessa. Toisen kerroksen silloilla kulkiessa näkee historian kulun ja välineiden kehittymisen veden yläpuolella ruuhista ilmatyynyaluksiin. Alas katsoessa tummansinisessä ja synkässä meressä paljastuuu kaunis Maasilinna-laivan hylky sekä sukellusveneet, tornadot ja miinat.

Vaikka merenkulkuvälineet ja merenalainen sotavälineistö ei niin kiinnostaisikaan, on museo silti vierailemisen arvoinen. Rakennus on huikea, se on rakennettu lähes kokonaan uudestaan museokäyttöön. Upeat teräsbetoniset kupolit, synkät betoniseinät ja merenpohjaksi maalattu sininen lattia luovat jännittävän tunnelman. Valoja on käytetty hienosti tunnelman luomiseksi. Vaikka seinät ja katto ovat betonia, esineet rautaa ja lattia epoksia, on äänimaailma rauhallinen, taustalla kuuluu vain jonkinlainen koneen jyske…

Rauhallinen äänimaisema jatkuu myös yläkerran kahviossa. Vaikka ihmisiä on paljon, voi oman pöytäseurueen kanssa keskustella kaikessa rauhassa ilman, että naapuripöydän keskustelu kuuluisi häiritsevästi. Aiempi vierailu Kumun kahvilassa ei ollut yhtä viihtyisä. Vaikka Kumun näyttelytilat ovat hyvinkin rauhallisia, on kahvilassa rauhaton ja kakofoninen tunnelma.

Seaplane 1

Seaplane 2

Seaplane 3

Seaplane 8

Seaplane 5

Seaplane 7

Seaplane 4

Seaplane 6

Seaplane 10

Seaplane 9

 

Museovierailulle kannattaa varata riittävästi aikaa. Sukellusveneeseen pääsee sisälle ja muutakin toimintaa kuten simulaattoreita on runsaasti. Ulkona satamassa on lisäksi museoaluksia sekä höyryjäänmurtaja Suur Töll.

Kokemisen arvoinen paikka sekä aikuisille että lapsille.

www.lennusadam.eu

Vesilennukki 6, 10415 Tallinn, Viro

 

Sisustusopas – sisustuslehti verkossa

 

Mainokset

2 kommenttia

  • Kivan visuaalinen blogi sinulla! Tuo Seaplane harbour -museo on kyllä yksi mielenkiintoisimmista museoista joissa olen itse käynyt pitkään aikaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s