Taidetta ja muuta mielenkiintoista 3D-tulostimella

Galleria Kone järjesti mielenkiintoisen tilaisuuden, jossa taiteilija Satu-Minna Suorajärvi kertoi 3D-tulostamisen mahdollisuuksista. Suorajärven näyttelyn, Keskeytetty jatkuvuus, kaikki teokset oli mallinnettu 3D-tekniikalla ja tulostettu 3D-tulostimella.

Kone 1

Satu-Minna Suorajärvi on pioneeri 3D-mallintamisen hyödyntämisessä kuvataiteessa ja hän näki tällä tekniikalla olevan huikeita mahdollisuuksia myös ihmisten arkipäivässä tulevaisuudessa.

Muutamalla tonnilla saa tulostuslaitteen, mutta ohjelmat maksavat lähes saman verran. Ohjelmien ja tulostuslaitteen käyttö pitää toki harjoitella, mutta se on kenen tahansa opittavissa. Netissä on olemassa valmiita malleja, joita voi tulostaa esineiksi ja esineitä voi skannata ja sitten tulostaa. Ensi kesän häihin hääpasri voi käydä skannaamassa itsensä ja tulostaa hääkakun koristeeksi itsensä

Kone 2

Tulostusmateriaali on lankaa, joka voi olla muoviseosta, tekstiiliä, puukuitua, jalometallia tai vaikka suklaata. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Tulostimien käyttö on yleistä esimerkiksi hammaslaboratorioissa, arkkitehtuurissa ja teknisten pienoismallien tekemiessä.

Ala on vielä niin uusi, että jokaisella on mahdollisuus olla etulinjassa kehittämässä tuotteita ja palveluita 3D-tulostamisen saralla. Eli nyt kaikki opiskelemaan 3D-tulostusta ja rakentamaan autotalliin Suomen uusia innovaatiopajoja.

Lisää taiteilijasta

Täällä voit tutustua 3D-tulostamiseen ihan livenä

 

Sisustusopas – sisustuslehti verkossa

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s