Tarvitsen valoa harrastamiseen

Muistatko sinä, millainen sää oli viime kesänä? Meneekö päiväsi pilalle, jos sataa vettä? Kuulutko niihin ihmisiin, jotka suunnittelevat viikon sen mukaan, millaiset ovat sääennusteet?

Eräs tuttavani kertoi, että suunnittelee viikkonsa sääennusteiden mukaan. Hän seuraa sääennusteita, jotta voi suunnitella ikkunanpesun ja siivouksen. Perheen viikko-ohjelma tehdään sääennusteiden mukaan.

itaranta-kotkaMinusta se kuullosti absurdilta. Itse en seuraa sääennusteita juuri ollenkaan. Jos olemme menossa saareen, niin silloin toki kannattaa hiukan tarkistaa tuulen voimakkuutta ja suuntaa. Talvella pakkasen kiristyessä vilkaisen joskus mittariin, kun elohopea alkaa lähestyä viittätoista pakkasastetta. Se tarkoittaa, että pikkuvessamme putket jäätyvät ja auto pitää laittaa piuhan päähän, jotta aamulla pääsee töihin. En ole huomannut, että sade tai pimeys vaikuttaisi mielialaani millään lailla.

laituriKun aloitin uuden harrastuksen, huomasin, kuinka tärkeää valo ja auringonsäteet ovat. Ideat ja mielikuvat siitä, mitä haluaisi linssin läpi nähdä, eivät toteudu harmaudessa ja pimeydessä harrastajan taidoilla. Tasapaksut, epätarkat ja kelmeät kuvat rävähtävät vieri viereen näytölle, kun lataan kuvat kamerasta tietokoneelle. Kaikki on pimeää ja mustaa.

vene

Nyt siis odottelen sääennusteita ja auringon kuvia. Ihan vielä ei saareen kuitenkaan lähdetä.

 

Valoisaa viikonloppua kaikille!

 

Kuvat ovat viime syksyltä Itärannasta Kotkasta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s